Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriO familie care prestează servicii foto și video la nunți obligați să...

O familie care prestează servicii foto și video la nunți obligați să filmeze căsătoriile dintre persoane de același sex în Minnesota

Un cuplu din statul american Minnesota, care au o afacere de prestări servicii de filmări la nunţi, vor apărea la un tribunal federal din oraşul St. Paul într-un proces în care aceştia se judecă cu autorităţile în ceea ce priveşte o lege care îi obligă să filmeze la evenimente care contrazic credinţa lor creştină

Carl şi Angel Larsen, proprietarii Telescope Media Group, au fost ameninţaţi cu obligarea la plata unor amenzi piperate sau cu o pedeapsă de până la 90 de zile închisoare, dacă nu respectă legea.

Soţii Larsen vor să activeze în industria de evenimente. Cu toate acestea Legea Drepturilor Umane a statului Minesotta stabileşte că dacă cineva filmează la nunţi în care se căsătoreşte o femeie şi un bărbat, atunci ei sunt obligaţi să accepte şi solicitări de a filma la nunţi între persoane de acelaşi sex, în caz contrar considerându-se că discriminează.

„Autorităţile nu ar trebui să ameninţe producătorii de filme de evenimente cu amenzi sau pedepse cu închisoarea dacă nu filmează la evenimente care le încalcă conştiinţa şi credinţa lor religioasă,”  a declarat Jeremy Tedesco, un avocat senior din partea Alliance Defending Freedom (ADF), organizaţie care îi reprezintă pe soţii Larsen în instanţă. „Carl and Angel nu fac o simplă filmare, ei sunt povestitori. Fiecare filmare este unică, are povestea ei, se fac interviuri cu însurăţeii şi membrii familiei, se filmează, se selectează muzică, se editează şi multe altele – toate acestea se unesc pentru a spune o poveste care nu poate fi neutră, ea trebuie să rezoneze cu credinţa lor religioasă.”

„Curtea Supremă a S.U.A. a decis recent, că autorităţile trebuie să respecte credinţa pe care americanii din toate păturile societăţii le au: căsătoria este între un bărbat şi o femeie. Tribunalul federal trebuie să dea dreptate soţilor Larsen şi să oblige autorităţile să înceteze de a mai solicita ca aceştia să fie implicaţi într-un eveniment care le încălca conştiinţa,” a mai adăugat acesta.

În 2017, soţii Larsen au făcut o încercare de a ataca legea în cauză, însă o instanţă inferioară a respins acţiunea şi a dispus ca aceştia fie filmează la nunţile persoanelor de acelaşi sex, fie îşi închid afacerea. Soţii Larsen sunt acum în faza apelului, care are loc la tribunalul federal.

Conform ADF, oficialii din Minesotta au declarat în mod repetat că cei care au afaceri, cum sunt cea a soţilor Larsen, încalcă legea dacă refuză să servească persoanele de acelaşi sex care vor să se căsătorească. Pedeapsa pentru încălcarea legii poate include plata unor daune civile de până la 25.000 de dolari, fie o amendă penală de până la 1.000 de dolari şi chiar pedeapsa cu închisoare de până la 90 de zile.

Sursă: CBN News.


Sursa: O familie care prestează servicii foto și video la nunți obligați să filmeze căsătoriile dintre persoane de același sex în Minnesota” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video