Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriOman – locul 46 în Topul Mondial al Persecuției

Oman – locul 46 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

În această ţară, situată în Golful Persic, islamul domină societatea, atât din punct de vedere politic cât şi din cel al puterii judecătoreşti. Omanul se diferenţiază de ţările din jur prin dominaţia Ibadismului, o ramură islamică cunoscută pentru toleranţă. Din această cauză, lucru mai puţin obişnuit în lumea islamică, creştinii, chiar şi cei convertiţi de la islam, nu sunt supuşi la violențe fizice.

Totuşi, deoarece tribalismul şi religia în Oman sunt strâns legate,abandonarea islamului în favoarea creştinismului este considerată o trădare atât a tribului cât şi a familiei. Cei care se convertesc vor fi supuşi la presiuni pentru a se întoarce la islam.

Deşi guvernul din Oman promovează activ toleranţa religioasă, legile ţării
sunt bazate pe legea Sharia – iar libertatea religioasă este permisă doar
atunci când nu încalcă obiceiurile, tradiţiile şi morala.

Cum suferă creştinii

Creştinii expați sunt toleraţi în Oman, însă toate organizaţiilereligioase trebuie să fie înregistrate la autorităţi. Pentru a evita ofensele aduse cetăţenilor Omanului, folosirea spaţiilor pentru adunările religioase este restricţionată, iar autorităţile monitorizează adunările creştine pentru a preveni difuzarea unor mesaje politice şi pentru a verifica dacă sunt frecventate de proprii cetăţeni.

Construirea şi autorizarea unor noi biserici reprezintă un lucru dificil, iar creştinii care intră în contact cu musulmanii pot fi acuzaţi de prozelitism. Persecuţia creştinilor îmbracă forme cum ar fi evacuarea din locuinţe, concedierea la locul de muncă, discriminarea, hărțuirea şi exercitarea de presiuni asupra convertiţilor pentru a renunţa la credinţa creştină şi a se reîntoarce la islam. Anumite forme de discriminare în Oman sunt legale, cum ar fi drepturile de custodie, iar musulmanii sunt favorizaţi.

Exemple de creştini

Evanghelizarea în public este interzisă, fiind considerată prozelistism, şi poate fi efectuată doar în privat.

Guvernul achită salariile imamilor sunniţi, însă nu şi pe cele ale musulmanilor șiiţi (a doua ramură, ca mărime, a islamului) şi nici pe cele ale lucrătorilor religioși non-musulmani.

Grupările religioase non-musulmane sunt obligate să se înregistreze la autorităţi, care aprobă şi controlează modalităţile prin care acestea pot folosi clădiri pentru adunări religioase.

Rugaţi-vă pentru Oman

Există foarte puţin creştini în Oman. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să înmoaie solul dur şi uscat al acestei ţărişi să îl facă fertil din punct de vedere spiritual pentru o revărsare a Duhului Său.

Mulţumiţi Domnului pentru creştinii care perseverează în slujbaDomnului în ciuda circumstanţelor dificile. De multe ori acestora le lipseşte părtăşia cu alţi creştini, se simt singuri, uitaţi, abandonaţi de către partea „liberă”din Trupul lui Hristos. Rugaţi-vă ca aceştia să simtă prezenţa Domnului şi rugăciunile familiei lui Hristos din restul lumii.

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru credincioşii din Oman care l-au acceptatpe Domnul Isus ca Mântuitor personal. Rugaţi-vă pentru curaj ca aceştia să mărturisească despre viaţa cea nouă pe care au găsit-o în Isus. Rugaţi-vă şi pentru protecţia persoanelor noi care vin la credinţă şi pentru cei care împărtăşesc cu ei din bogăţiile Evangheliei.

Sursa: Open Doors USA


Sursa: Oman – locul 46 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Psalmi 112:5

Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!

Anunturi evenimente

Resurse video