Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriOrganizațiile Creștine de Caritate oferă ajutor în urma uraganului „Florence”, Carolina

Organizațiile Creștine de Caritate oferă ajutor în urma uraganului „Florence”, Carolina

NEW BERN, NC – SEPTEMBER 13: Residents walk in flooded streets as the Neuse River floods its banks during Hurricane Florence September 13, 2018 in New Bern, North Carolina. Coastal cities in North Carolina, South Carolina and Virginia are under evacuation orders as the Category 2 hurricane approaches the United States. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Mai multe organizații creștine de caritate îi ajută pe zecile de mii de locuitori din Carolina care și-au părăsit locuințele pentru a se refugia în adăposturi, pe măsură ce uraganul „Florence” a ajuns pe uscat, lăsând în urmă 9 morți, relatează ChristianPost.

„Florence” a luat viețile a cel puțin nouă persoane. O mamă și copilul ei au fost uciși în Wilmington, Carolina de Nord, vineri, când un copac a căzut peste casa în care se aflau. Alte două persoane au murit în Lenoir, potrivit autorităților.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, întreruperea energiei din Carolina de Nord a lăsat peste 736.480 de persoane fără curent electric, potrivit ABC din Raleigh-Durham. Alte 170.000 de întreruperi de energie au fost raportate în Carolina de Sud.

Aproximativ 20.000 de persoane se află la 150 de adăposturi din Carolina de Nord, a declarat sâmbătă biroul guvernatorului Roy Cooper, adăugând că „Centrul de la Universitatea Carolina de Nord din Chapel Hill a fost deschis în această dimineață ca adăpost.”

Printre organizațiile de caritate care au transportat provizii în Wilmington și Durham, Carolina de Nord, sâmbătă, este „Convoy of Hope”, a cărui răspuns nu a întârziat sa apară, câteva camioane de mare tonaj au plecat imediat către adăposturile în care se aflau cei care au fugit din calea catastrofei, pentru a furniza apă și alte bunuri necesare, potrivit oficialilor din cadrul Institutului pentru situații de urgență din Carolina de Nord.

De asemenea, organizația nonprofit distribuie apă și alte alimente în adăposturile din ambele state și va depozita proviziile la bisericile care s-au angajat în a-i ajuta pe locuitorii afectați, a declarat Jeff Nene, purtătorul de cuvânt al „Convoy of Hope”, într-un interviu acordat postului de știri KY3 din Springfield , Missouri.

Florence a ajuns pe coasta Wrightsville Beach, Carolina de Nord, vineri dimineață, și a ajuns în estul Carolinei de Sud sâmbătă, producând inundații severe, potrivit Centrului Național al uraganelor.

Nivelul furtunii a atins chiar si 10 în unele zone, iar echipele de salvare și alte persoane care au răspuns imediat solicitării au reușit să salveze sute de oameni din New Bern, Carolina de Nord și alte zone inundate de-a lungul coastei, alte arii inundate sunt brăzdate de Garda de Coastă.

Locuitorii din Carolina de Nord se așteaptă la inundații grave pe tot parcursul săptămânii, au spus responsabilii pentru situații de urgență, adăugând că Florence, care a fost „retrogradată” acum la o furtună tropicală, va crește nivelul apei cu până la 40 de centimetri, de-a lungul coastei Cape Hatteras.

Cooper i-a avertizat pe locuitori să fie atenți la creșterea apei și a cerut oamenilor să nu se întoarcă acasă încă. Mai multe drumuri au fost închise sâmbătă, când apele au crescut peste stat.

Guvernatorul a subliniat că majoritatea deceselor cauzate de furtuni apar datorită înecului și nu furtuna în sine provoacă aceste pierderi de vieți omenești, el îi avertizează pe locuitori asupra acestor pericole si de a nu încerca să conducă nici prin apele care aparent pot fi mici.

Pericolul inundațiilor provocate de această furtună este mai mare astăzi decât în ​​momentul în care uraganul a ajuns pe uscat”, a declarat Cooper într-o conferință de presă sâmbătă. „Mai mulți oameni se confruntă acum cu o amenințare mai mare decât atunci când furtuna a fost în larg. Nu trebuie subestimată: Inundațiile sunt în creștere. Dacă nu le luăm în serios, ne riscăm viețile.”

În Carolina de Sud, primul deces raportat a fost vineri seara, a afirmat WSJ, „o femeie de 61 de ani, care conducea pe o autostradă din apropierea orasului, sa izbit de un copac prăbușit pe partea carosabilă”.

Cooper a declarat sâmbătă că apele vor crește chiar și în regiunile care în mod obișnuit nu sunt afectate de inundații.


Sursa: Organizațiile Creștine de Caritate oferă ajutor în urma uraganului „Florence”, Carolina” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video