Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriPersecuția împotriva creștinilor este în creștere alertă în India

Persecuția împotriva creștinilor este în creștere alertă în India

Photo by Church of the King on Unsplash

După o scădere constantă a condiților pentru minoritatea creștină din India în ultimii ani, aceștia se tem că lucrurile se vor înrăutăți dacă partidul BJP (Bharatiya Janata Party) va rămâne la putere și după următoarele alegeri.

Milioane de indieni vor vota în perioada 11 – 23 mai în cadrul uneia dintre cele mai mari alegeri democratice din lume, însă un pastor din India a afirmat, că se teme de fraudarea alegerilor.

„Oamenii își regretă alegerile făcute în 2014. Unde locuiesc eu, majoritatea oamenilor nu au nici o simpatie pentru BJP”, a declarat pastorul pentru Open Doors UK. „Ei nu ar trebui să câștige, dar ne temem că alegerile vor fi manevrate. Poate că aparatele de votare vor fi piratate sau poate că oamenilor li se vor oferi bani ca să voteze pentru BJP. Nouă, pastorilor, ni s-au promis terenuri și protecție, dacă votăm pentru ei.”

În loc de terenuri și protecție, creștinii au observat o creștere a atacurilor împotriva lor de când BJP a ajuns la putere în anul 2014. Potrivit Open Doors, numai anul trecut au fost înregistrate 775 de incidente violente împotriva creștinilor, care au afectat 50.819 persoane. Organizația se teme că cifra reală poate fi mult mai mare din cauza atacurilor care nu au fost raportate.

Există 64 de milioane de creștini în India, reprezentând mai puțin de 5% din populația țării. Creșterea violenței și a hărțuirii din India a determinat urcarea cu 10 locuri în topul mondial anual al persecuției împotriva creștinilor.

Un alt pastor a declarat că a fost victima unor tactici de intimidare după ce a devenit activ pe rețelele de socializare. După ce a primit o scrisoare de avertizare, acesta a încetat să mai publice pe rețelele de socializare. El a menționat că BJP nu a făcut nimic pentru creștini și pentru celelalte minorități din India.

„Toate deciziile pe care partidul le-a luat, sunt împotriva minorităților. Mă tem pentru viitorul țării mele și pentru familia mea, în special pentru copiii mei”, a spus pastorul.

Încă un pastor, care a suferit din cauza partidului la putere, se roagă, ca aceștia să piardă alegerile, iar Cogresul Național Indian să câștige. „Alegerile care urmează sunt strâns legate de libertatea noastră”, a spus el.

Potrivit Open Doors, pastorul împreună cu o fată pe care ar fi convertit-o la creștinism, au fost bătuți și apoi forțați să își părăsească casa. „Aceasta este țara în care trăim”, a adăugat el.

Zoe Smith, din cadrul Open Doors UK, a declarat: „Situația creștinilor și a celorlalte minorități religioase din India se înrăutățește de la an la an. Este vital, ca oricine va fi ales pentru următoarea guvernare din India, să facă tot ce îi stă în putere ca să îmbunătățească mediul juridic și social pentru minoritățile religioase din India.”

Sursa: Christian Today


Sursa: Persecuția împotriva creștinilor este în creștere alertă în India” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Psalmi 112:5

Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate!

Anunturi evenimente

Resurse video