Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriPreşedintele Trump vrea adoptarea unei legi care să pună capăt confuziilor ...

Preşedintele Trump vrea adoptarea unei legi care să pună capăt confuziilor generate de identitatea de gen

Administraţia preşedintelui Trump doreşte promovarea unei legi care să înlăture definiţia actuală a termenului de „transgender” (transsexual) în aşa fel încât genul unei persoane să fie legat de caracteristicile biologice pe care fiecare bărbat sau femei le primește la naştere.

Potrivit unui document obţinut de către publicaţia americană New York Times, Departamentul american al Sănătăţii are sarcina de a schimba definiţia legală a sexului, aşa cum este el definit în legea civilă unde se interzice discriminarea pe bază de sex.

Conform noii definiţii, genul unei persoane nu poate fi schimbat şi corespunde cu sexul biologic cu care respectiva persoană s-a născut.

Sub administraţia Obama, definiţia legală a genului a suferit o serie de modificări prin mai multe decizii, iar în final s-a decis că genul unei persoane este reprezentat de ceea ce acea persoană decide la un moment dat în viaţa ei, şi nu este legat de sexul biologic.

Această politică a creat o serie de probleme în spaţiul public, de la folosirea toaletelor in public, la colegi de cameră din internatele din şcoli sau colegii sau  programele orientate către o anumită categorie de sex precum şi alte asemenea situaţii care pot crea un conflict atunci când o persoană consideră că are un gen diferit de sexul biologic.

Coform ziarului New York Times, un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a refuzat să facă comentarii privind documentele obținute de ziar, însă a menţionat faptul că ei vor să pună în practică decizia unui judecător federal din Texas.

În 2016, judecătorul Reed O’Connor s-a pronunţat asupra unei prevederi din Affordable Care Act, unde se interzice discriminarea pe bază de rasă, culoare, sex şi alte caracteristici. El a motivat că „Legiuitorul nu a prevăzut aici ca prin „sex” să se înțeleagă „identitatea de gen”.

Însă, conform aceluiași ziar, alte decizii judecătoreşti sunt în favoarea poziţiei adoptate de administraţa Obama. Aceasta confuzie a fost şi motivul pentru care s-a decis realizarea unei definiţii de sine stătătoare a genului, a cărui lipsă a permis administraţiei Obama şi curţilor judecătoreşti „să includă identitatea de gen şi orientarea sexuală în regulamentele de funcţionare a mai multor agenţii federale şi într-o mulţime de legi,” care a creat confuzie şi conflict cu consecinţe negative în sănătate, educaţie şi în alte contexte.

Departamentul de Sănătate a solicitat tuturor agenţiilor federale să adopte noua definiţie a genului în propriile regulamente, astfel încât să existe o armonizare în legislaţie şi în deciziile ce vor fi pronunţate în justiţie.

Sursă: CBN News.


Sursa: Preşedintele Trump vrea adoptarea unei legi care să pună capăt confuziilor generate de identitatea de gen” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 15:5-6

Dumnezeul răbdării şi al mângâierii să vă facă să aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii, după pilda lui Hristos Isus, pentru ca toţi împreună, cu o inimă şi cu o gură, să slăviţi pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos.

Anunturi evenimente

Resurse video