Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriPrimul ministru australian promite schimbarea legilor privind libertatea religioasă, dar nu se...

Primul ministru australian promite schimbarea legilor privind libertatea religioasă, dar nu se va angaja într-un război cultural

Noul prim ministru al Australiei, Scott Morrison, a promis să schimbe legile pentru a proteja libertatea religioasă, asigurând în același timp alegătorii că nu se va angaja într-un război cultural pe problemele sociale divizioniste, în vreme ce își stabilește ordinea de zi ca nou lider al unui guvern  agitat.

Morrison a declarat că sunt necesare noi legi privind libertatea religioasă pentru a proteja populația credincioasă într-o societate în schimbare.

Dar, a spus el, nu a fost treaba lui să intervină în disputele culturale care nu contau atât de mult pentru australieni, adăugând totodată ca îi va lăsa pe alții să lupte pentru așa-zisele „probleme de război” din domeniul culturii, cum ar fi cursurile de civilizație occidentale în universități.

„Doar pentru că lucrurile nu au fost o problemă în trecut, nu înseamănă ca ele nu vor deveni o problemă în viitor,” a spus Morrison în cazul legislației pentru protecția libertății religioase – subiectul revizuirii de către guvern ca urmare a liberalizării căsătoriilor între persoanele de același sex.

„Așadar, voi lua o abordare proactivă cand este vorba de a ne asigura că libertățile religioase ale oamenilor sunt protejate. La sfârșitul zilei, daca nu ești liber să ai propriile tale convingeri religioase, ei bine, nu ești liber.”

Comentariile sunt primul semn că Morrison va acționa pe baza solicitărilor din partea bisericilor si a altor persoane pentru a „consacra” libertatea religioasă în lege, in ciuda unei campanii din partea altora care cer oprirea „cererilor  religioase discriminatorii.”

Morrison a declarat pentru Fairfax Media că va avea „mai multe de spus” cu privire la legile mai puternice, dar a dat un „da” fără echivoc cu privire la necesitatea schimbărilor și a susținut că în școlile publice copiii nu ar trebui să aibă bariere în a celebra sărbătorile creștine.

„Ca oricine altcineva, ar trebui să poată să facă piese de teatru cu teme de Crăciun, ei ar trebui să poată vorbi despre Paște, asta e cultura noastră, nu e nimic în neregulă cu asta”, a spus el.

„Dacă vrei să-ți trimiți copilul la o școală creștină, ai de ales, poti să faci asta și poți să nu o faci”.

Morrison a declarat pentru Fairfax Media, la scurt timp după primul său discurs major în calitate de prim-ministru, că a spus unei audiențe a suporterilor Partidului Liberal din Albury despre credința sa personală, despre credința sa într-un „un drum echitabil pentru cei care au plecat” și despre ideea că în Australia dragostea înseamnă să-i „iubească pe toți australienii”.

Guvernul este încă „în recuperare” după îndepărtarea lui Malcolm Turnbull în urmă cu trei săptămâni, cu noii miniștri care se angajează în noi politici, iar Partidul Liberal suferă de scurgeri de informații și învinuiri.

În timp ce conservatorii, inclusiv fostii prim-miniștrii Tony Abbott și John Howard au susținut obiective precum planul Centrului Ramsay de a finanța specializări în civilizația occidentală în universități, Morrison s-a distanțat de aceste dezbateri.

„Dacă oamenii se așteaptă ca eu să fiu un participant în războiul cultural, ei bine, nu este treaba mea asta”, a spus el.

„Există o mulțime de oameni care vor scrie articole lungi despre aceste lucruri care pot gâdila urechile celor care sunt deosebit de interesați de ele. Asta nu înseamnă că aceste aspecte nu sunt importante.”

„Bineînțeles că sunt și oamenii care se pot angaja în aceste dezbateri – le doresc toate cele bune pentru că asta este ceea ce înseamnă democrație și o societate liberă”.

Abordarea îl exclude pe Morrison iar Abbott și alții din cadrul Partidului Liberal, încearcă să-i asigure pe alegători că le vor asculta preocupările, mai degrabă decât să adreseze întrebări sociale celor care și-au împărțit partidul timp de un deceniu.

Cu toate acestea, cu privire la libertatea religioasă, noul prim-ministru face apel la o mare circumscripție cu privire la o problemă constituțională și juridică majoră, având în vedere că 52% dintre australieni au fost identificați ca fiind creștini la  ultimul recensământ, 8% au desemnat o altă religie iar 30% au spus că nu au o religie.

Morrison a clarificat că noua lege pentru protejarea libertății religioase ar răspunde unui raport al fostului avocat general Philip Ruddock, care a fost înființat de către Turnbull în urma anchetei privind problema căsătoriei între persoane de același sex de anul trecut.

Consiliul Național al Bisericilor din Australia a declarat în cadrul anchetei că credincioșii erau preocupați de un „nivel crescut de intoleranță! în comunitate.

„Noi vedem mai multe abuzuri din cauza religiei lor, atât verbale, cât și fizice”, a spus consiliul.

Liderii bisericii au cerut în cadrul anchetei adoptarea unei legi privind libertatea religioasă, libertatea de exprimare în sprijinul valorilor tradiționale, libertatea drepturilor părinților de a alege școli care sprijină căsătoria tradițională, libertatea școlilor de a angaja numai acei profesori care au sprijinit căsătoria tradițională și libertatea de a preda tradițiile religioase.

Într-o declarație, Biserica din Condell Park din vestul Sydney-ului a avertizat că legile anti-discriminare ar duce la aplicarea unui „punct de vedere dominant” asupra persoanelor care doresc să trăiască credința creștină si să aplice căsătoria tradițională.

Cererea pentru o nouă lege a „libertății religioase” este împiedicată de grupurile de libertăți civile și de campaniile de egalitate a căsătoriei, adepții căsătoriei între  persoane de același sex, spun că există deja legi care să protejeze libertatea.

„Ne place să credem că Australia guvernează cu o separare între biserică și stat, care permite oamenilor, religioși sau nu, libertatea de a fi ei înșiși fără amestec”, a scris purtătorul de cuvânt Shelley Argent.

„Discriminarea este o alegere. Grupurile religioase și indivizii pot alege să discrimineze, dar un adevărat creștin nu ar face niciodată acest lucru. Și dacă această revizuire continuă să ofere grupurilor și persoanelor religioase privilegiul de a discrimina, nu este ceea ce noi, ca națiune, am numi corect și nu ceea ce au votat oamenii în ancheta poștală nedorită”, a declarat Shelley Agent în încheiere.

Sursă: www.smh.com.au

Traducere de Cosmin Frisan


Sursa: Primul ministru australian promite schimbarea legilor privind libertatea religioasă, dar nu se va angaja într-un război cultural” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video