Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriQatar – locul 27 în Topul Mondial al Persecuției

Qatar – locul 27 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Creştinii din Qatar suferă persecuţie la toate nivelurile societăţii: din partea autorităţilor, a comunităţilor locale precum şi din partea propriilor familii. Deoarece Islamul este singura religie acceptată din punct de vedere cultural, iar legea Sharia reprezintă standardul pentru viaţa zilnică, creştinii nu au loc în societate. Normele islamice conservatoare wahhabi sunt impuse de către autorităţi şi chiar de către cetăţenii obişnuiţi, făcând practicarea credinţei extrem de dificilă pentru creştinii care nu se încadrează în tiparele islamice. Pentru că închinarea şi obiceiurile creştine sunt atât de diferite de cele islamice, creştinii sunt imediat recunoscuţi, cu excepţia cazurlor când îşi ţin credinţa secretă.

Cum suferă creştinii

Există două grupuri de creştini în Qatar, care sunt ţinute strict separate unele de altele: lucrători creştini migranţi, care sunt cetăţeni ai altor ţări şi se află în Qatar pentru un loc de muncă, şi creştinii care s-au convertit de la islam și care sunt cetăţeni ai Qatarului. Creştinii migranţi se pot întâlni pentru închinare la periferia capitalei Doha. Prozelitismul în rândul musulmanilor este strict interzis şi este sancţionat cu trimitere în judecată şi expulzarea din ţară. Convertiţii care părăsesc islamul trebuie să înfrunte focul persecuţiei, fiind supuşi la presiuni şi ameninţări de către propriile familii şi de comunităţile în care trăiesc, pentru a reveni la islam.

Persecuţia se concretizează în discriminare, hărţuire, monitorizare din partea poliţiei şi intimidări. Totuşi, deoarece cei mai mulţi convertiţi îşi ţin credinţa secretă, există puţine rapoarte despre creştini care sunt ucişi, arestaţi sau vătămaţi corporal pentru credinţa lor.

Exemple de creştini

Cea mai mare parte din Biserica lui Hristos din Qatar este alcătuită din lucrători migranţi din ţări precum Filipine, Bangladesh, India, Sri Lanka şi Pakistan.

Condiţiile de munca pentru aceşti oameni sunt incredibil de dificile. Cei mai mulţi lucrează în construcţii, în căldura zilei, la temperaturi extrem de ridicate. Cazurile cu oameni care mor din cauza căldurii sau a epuizării sunt la ordinea zilei.

Închinarea pentru creştini este interzisă în interiorul taberelor pentru migranţi, şi trebuie făcută în secret. Femeile creştine migrante care lucrează în casele cetăţenilor din Qatar sunt expuse la abuz sexual şi alte forme de abuz.

Un creştin din Qatar a descris ce se poate întâmpla pentru un musulman care vrea să se convertească la creştinism: „Dacă are 10 ani, tatăl lui îi va arăta câteva versete din Coran. Dacă are 15 ani, tatăl lui îl va lua la moschee ca să-l înveţe câteva lecţii. Dacă are 20 de ani, un văr îl va ucide sau familia lui va angaja pe cineva să-l ucidă.”

Există şi un semnal pozitiv: autorităţile au început construcţia unui al treilea loc de închinare pentru creştini (până acum erau doar două) , datorită înmulţirii numărul de migranţi creştini care au venit în ţară în ultima perioadă pentru a munci.

Rugaţi-vă pentru Qatar

Rugaţi-vă pentru lucrătorii creştini migranţi, ca Dumnezeu să le dea alinare în condiţiile grele în care sunt nevoiţi să lucreze, şi să găsească oportunităţi pentru a arăta dragostea lui Hristos șefilor și patronilor pentru care lucrează.

Rugaţi-vă pentru creştinii convertiţi de la islam care au dificultăţi reale în a-şi împărtăşi credinţă cu familia musulmană. Rugaţi-vă ca Domnul să le dea curaj şi înţelepciune.

Rugaţi-vă ca cetăţenii din Qatar să fie atraşi spre Hristos prin orice mijloc prin care Dumnezeu lucrează.

Sursa: OpenDoorsUSA.org


Sursa: Qatar – locul 27 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Psalmi 73:25-26

Pe cine altul am eu în cer afară de Tine? Şi pe pământ nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine. Carnea şi inima pot să mi se prăpădească, fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele şi partea mea de moştenire.

Anunturi evenimente

Resurse video