Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriRAVI ZACHARIAS | Biografie

RAVI ZACHARIAS | Biografie

Ravi Zacharias este un apologet creștin canadian-american de origine indiană. El este fondatorul și președintele consiliului de administrație al Ravi Zacharias International Ministries (RZIM), și gazda emisiunilor de radio Let My People Think și Just Thinking.

Un apărător al protestantismului evanghelic, Ravi este autorul a numeroase cărți creștine, inclusiv a câștigătoarei premiul The Gold Medallion Book – „Poate omul să trăiască fără Dumnezeu?”, în categoria „teologie și doctrine” și bestsellerului creștin „Lumina în umbră Jihadului”  și „Marele Țesător”. A obținut șase diplome de onoare pentru doctorat, inclusiv doctor în drept și doctor în teologie sacră. Liderul creștin evanghelic Chuck Colson l-a numit pe Zacharias drept „marele apologet al vremurilor noastre”.

Tinerețe

S-a născut la 26 martie 1946 în Madras, India, mama lui fiind din casta Nambudiri Brahmin iar tatăl din casta Boatman. A crescut în Delhi.

Potrivit lui Zacharias, înainte de căsătoria mamei sale, misionarii elvețieni – germani i-au vorbit strămoșului său Brahmin despre creștinism aceasta convertindu-se, motiv pentru care au fost izgoniți de familia și comunitatea ei.

Zacharias a crescut într-o gospodărie anglicană și spune că a fost ateu până la vârsta de 17 ani, când a încercat să se sinucidă înghițind otravă. În timp ce era în spital, un angajat creștin al spitalului, i-a adus o Biblie spunându-i mamei sale să-i citească din Ioan 14. Zacharias spune că tocmai Ioan 14:19 l-a atins și i-a deschis ochii: „Pentru că Eu trăiesc, și voi veți trăi.” El s-a gândit în acele momente: „Aceasta poate fi singura mea speranță: un nou mod de a trăi. Viața definită de Autorul vieții.” atunci și-a dedicat viața în mâinile lui Hristos. În 1966, Zacharias a emigrat împreună cu familia în Canada, apoi și-a absolvit studiile de licență la Colegiul Biblic din Ontario în 1972 (acum Colegiul și Seminarul Universității Tyndale).

Și-a descoperit chemarea pentru predicare atunci când a primit premiul pentru Tineretul Asiatic la Congresul Internațional de Tineret de la Hyderabad la nouăsprezece ani. Ani mai târziu, Asociația Evanghelistică Billy Graham l-a invitat ​​pe Zacharias să predice la Conferința Internațională Inaugurală pentru Evangheliștii Itineranți „Amsterdam ’83”, în fața unei adunări formată din alți 4.000 de predicatori. Acesta a fost un alt punct de cotitură pentru el, deoarece a început să ia în considerare în mod serios nevoia critică a apologeticii pentru a înlătura barierele intelectuale și existențiale care au împiedicat mulți sceptici să considere afirmațiile adevărului lui Hristos. Un an mai târziu, în 1984, a fondat Ravi Zacharias Internațional Ministries (RZIM).

Ravi Zacharias a vorbit peste tot în lume, timp de peste 43 de ani, în numeroase universități, printre care Harvard, Dartmouth, Johns Hopkins și Cambridge. S-a adresat scriitorilor acordului de pace din Africa de Sud și ofițerilor militari ai Academiei Militare Lenin și Centrului de Strategie Geopolitică din Moscova. La invitația președintelui Nigerian, el s-a adresat delegaților africani la primul Mic Dejun cu Rugăciune anual, organizat în Mozambic.

În 1989, la scurt timp după căderea Zidului Berlinului, Zacharias a fost invitat să vorbească la Moscova cu studenții de la Academia Militară Lenin, precum și cu liderii politici din cadrul Centrului pentru Strategie Geopolitică. Această a fost prima dintre multe oportunități de evanghelizare către lumea politică. Evenimentele viitoare au inclus o invitație în 1993 la Bogota, Columbia, unde a vorbit comitetului judiciar despre importanța de a avea o bază morală solidă.

În 1990 a scris prima sa carte, „A Shattered Visage: The Real Face of Aheism”.  În 1993, Zacharias a fost invitat să vorbească la primul său forum Veritas la Universitatea Harvard, iar mai târziu în același an, a fost unul dintre vorbitorii cheie de la Urbana. Zacharias a continuat să fie un invitat frecvent la aceste forumuri, oferind atât prelegeri, cât și răspunsuri studenților în sesiuni de întrebări și răspunsuri la instituții academice precum Universitatea Georgia, Universitatea Michigan și Penn State.

Zacharias a atras atenția mass-media în 2004, atunci când Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele de pe Urmă (Biserica LDS) din Salt Lake i-a deschis porțile pentru o serie de mesaje. Zacharias a rostit o predică despre „Cine este adevărul? Isus Hristos Cale, Adevărul și Viața”, în fața a 7.000 de oameni laici și savanți atât din LDS, cât și din Bisericile protestante, într-o mișcare de inițiativă către un dialog deschis între tabere.

Unii evanghelici au criticat decizia lui Zacharias de a nu folosi această ocazie pentru a aborda în mod direct diferențele „profunde și fundamentale” dintre credința creștină istorică și cea a bisericii LDS. El a răspuns afirmând că creștinii nu ar trebui să condamne imediat diferențele teologice ale mormonismului. El a spus că acest lucru este la fel de eficient ca să arate cuiva greșelile credinței lor. Angajamentul de a vorbi la acea conferință a fost aproape sabotat de o afirmație a organizatorului evenimentului, Greg Johnson, președintele Standing Together, potrivit căreia Zacharias nu a avut nicio legătură cu editarea cărții Regatul Cultelor și că i-ar fi împrumutat numele doar la ultima ediție. Ulterior, Johnson și-a cerut scuze pentru comentariul său.

Zacharias este un conferențiar principal în cadrul comunității evanghelice și a participat la evenimente precum conferința Viitorul Adevărului în 2004, Convenția Națională a Radiodifuzorilor și Expoziție în 2005, Conferința Națională despre Apologetică Creștină în 2006.

În multe seri succesive din octombrie 2007, el s-a adresat studenților și facultății din Virginia Tech, apoi comunității Blacksburg, Virginia, pe tema răului și a suferinței în urma masacrului din Virginia Tech (Informații despre masacru aici). Zacharias a reprezentat comunitatea evanghelică la ocazii precum Ziua Națională a Rugăciunii din Washington, DC, Micul dejun anual cu rugăciune la Organizația Națiunilor Unite și Micul dejun cu rugăciune al Uniunii Africane din Maputo, Mozambic și a fost numit președinte de onoare al Zilei Naționale din 2008 a grupului de lucru pentru rugăciune.

În noiembrie 2009, Zacharias a semnat o declarație ecumenică cunoscută sub numele de Declarația de la Manhattan care afirmă că sfințenia vieții umane, demnitatea căsătoriei ca uniune a unui bărbat și o femeie și libertatea religiei sunt principii fundamentale ale dreptății și a binelui comun.

În 2014, Zacharias și-a republicat cartea „Mielul și Führerul” , o conversație imaginară între Adolf Hitler, Isus Hristos și Dietrich Bonhoffer, ca roman grafic. În 2016, candidatul republican la președinție, Marco Rubio, l-a introdus pe Zacharias în grupul său consultativ anti-avort: „Demnitatea vieții”.

În martie 2020, Ravi a anunțat că a fost diagnosticat cu un tip de cancer numit sarcom. Medicii au descoperit tumora malignă în partea inferioară a spatelui  în timpul unei operații reconstructive la nivelul coloanei vertebrale, a spus el într-un comunicat.

Familie

În mai 1972, Zacharias s-a căsătorit cu Margaret „Margie” Reynolds, pe care a cunoscut-o la grupul de tineret al bisericii sale. Au trei copii: Sarah, Naomi și Nathan.

Viziune

Zacharias afirmă că o viziune coerentă asupra lumii trebuie să poată răspunde satisfăcător la patru întrebări: cea a originii, sensului vieții, moralității și destinului. El spune că, deși fiecare religie majoră afirmă exclusiv despre adevăr, credința creștină este unică prin capacitatea sa de a răspunde la toate aceste patru întrebări. El vorbește de obicei despre coerența viziunii creștine asupra lumii, spunând că creștinismul este capabil să reziste la cele mai dure atacuri filozofice. Zacharias consideră că apologetul trebuie să poată aduce argumente la trei niveluri: la nivelul teoretic, pentru a alinia logica argumentelor; la nivelul artelor, pentru fi capabil să ilustreze argumentele, și în cadrul unei „discuții la masă„, pentru a conclude și pune în aplicare.

SURSA | RZIM.org


Sursa: RAVI ZACHARIAS | Biografie” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

1 Petru 1:18-19

căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.

Anunturi evenimente

Resurse video