Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriRepublica Centraficană – locul 35 în Topul Mondial al Persecuției

Republica Centraficană – locul 35 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Deşi Republica Centrafricană este o ţară cu o populaţie majoritar creştină, există o comunitate musulmană importantă, situată în principal în zona de nord-est a ţării. Într-un război civil izbucnit în 2013, gruparea militantă Seleka a mobilizat musulmanii, care au fost marginalizaţi în mod trecut, la luptă împotriva grupării anti-Balaka compusă din persoane de credinţă animistă şi creştini nominali. Acest conflict a fost o sursă de persecuţie pentru creştini, care sunt persecutaţi de militanţi din ambele tabere. Aceste atacuri vizează în principal bisericile şi păstorii.

În plus, creştinii care se convertesc de la credinţa islamică suferă persecuţie şi din partea propriilor familii şi a comunităţii în care trăiesc şi care se opun renunţării la credinţa islamică.

Cum suferă creştinii

Conflictul din Republica Centraficana a avut ca efecte violențe şi atrocităţi împotriva creştinilor, din partea ambelor părţi implicate în conflict. Strângerea împreună a  creştinilor împreună pentru rugăciune şi închinare este plină de pericole, multe clădiri de biserici au fost jefuite şi arse. Mulţi lideri ai bisericii au avut de suferit. Mii de creştini au fost dislocaţi ca urmare a conflictului, fiind forţați să-şi abandoneze agoniseala şi să trăiască în tabere de refugiaţi. În acelaşi timp, nou convertiţii la credinţa creştină sunt persecutaţi de familie şi de comunitatea locală. Ei sunt adesea presaţi şi obligați, în mod violent, să renunţe la practicarea creştinismului.

Exemple de creştini

Există numeroase relatări despre creştini care au fost atacaţi de către grupările militante. În Septrmbrie 2016, membrii miliţiilor Seleka au asaltat şi jefuit un grup de 15 pastori care conduceau un seminar. Aceştia au prădat şi biserica unde aceștia slujeau. Asta s-a întâmplat la o zi după ce aceeaşi militanţi Seleka, au jefuit două biserici catolice şi au ucis 9 persoane în oraşul Kaga Bandoro.

În Octombrie 2016, militanţii Seleka au ucis 23 de creştini în Kaga Bandoro, şi au dislocat alţi 14.000 de creştini.

În Februarie 2017, un pastor din capitala Bangui a fost ucis şi biserica lui a fost demolată. Asta s-a întâmplat în cartierul PK5, considerat ca fiind zona cu cele mai sângeroase conflicte din oraş.

Rugaţi-vă pentru Republica Centrafricană

Rugaţi-vă pentru creştinii persecutaţi de extremiştii islamici. Rugaţi-vă ca persecutorii lor să vadă dragostea Mântuitorului şi să se pocăiască de nelegiurile şi crimele lor.

Rugaţi-vă pentru credincioşii care suferă, că aceştia să se încreadă în providenţa lui Dumnezeu şi pacea care întrece orice înţelegere să le inunde inimile, şi aceasta în mijlocul haosului în care trebuie să trăiască. Rugaţi-vă pentru protecţie pentru cei care trebuie să-şi abandoneze posesiile şi drepturile pentru credinţa în Domnul Isus Hristos.

Rugaţi-vă pentru înțelepciune pentru pastorii care slujesc în mijlocul unor mari dificultăţi. Rugaţi-vă că Dumnezeu să le dea mângâiere, că ei să fie mângâiaţi şi să îi mângâie şi ei pe cei care suferă pentru credinţa lor.

Sursa: OpenDoorsUSA


Sursa: Republica Centraficană – locul 35 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video