Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriRobert J. Tamasy: Acel prim pas înspăimântător și grozav

Robert J. Tamasy: Acel prim pas înspăimântător și grozav

Conform unui proverb chinezesc, o călătorie de o mie de kilometri începe cu un singur pas. În cuvinte mai contemporane, nu poți termina ceva până când nu te hotărăști să începi. Problema pentru mulți este că nu încep niciodată.

Eu înțeleg bine lucrul acesta. Sunt câteva lucruri pe care am visat să le fac, chiar le-am considerat scopuri în viață, dar nu le-am mai îndeplinit niciodată. Deoarece nu am făcut acel prim pas. Chiar dacă am fost scriitor profesionist, nu am scris niciodată un roman – pentru că nu făcusem încă acel prim pas. În liceu, băteam la tobe în mai multe grupuri muzicale, dar întotdeauna mi-am dorit să îmi îmbunătățesc abilitățile. Nu am făcut niciodată acel prim pas pentru asta. M-am întrebat mereu dacă aș avea abilitatea să pictez. Dar – aveți dreptate – până astăzi nu am făcut primul pas în a învăța cum să pictez.

De cealaltă parte, pot să mă gândesc la „primi pași” pe care i-am făcut, unii care au făcut toată diferența în călătoria mea atât profesională, cât și personală. În tinerețe, m-am transferat la o altă Universitate pentru că voiam să studiez Jurnalismul. Aceasta a avut ca rezultat cariera mea de 50 de ani. Întotdeauna am avut emoții când trebuia să vorbesc în public, însă am făcut primii pași spre a mă pune în diverse situații în care trebuia să vorbesc în fața unor grupuri. Vorbitul în public încă nu este punctul meu forte, dar pot să o fac acum destul de bine când este necesar.

Acum, după 44 de ani de căsătorie, mă întreb unde aș fi astăzi, dacă nu aș fi făcut acel prim pas să o scot pe soția mea în oraș. De multe ori am vorbit să facem o călătorie în altă țară, iar anul trecut, în sfârșit am făcut aceasta, acceptând invitația unor prieteni pentru a merge cu ei în Italia.

Dr. Mark Jobe, președintele Institutului Biblic Moody, în cadrul emisiunii sale de la radio, a vorbit despre importanța – și dificultatea – de a face primul pas. El a arătat mai multe motive pentru care oamenii nu fac acel important prim pas, dar iată trei dintre cele mai comune. Am adăugat și niște pasaje biblice care se aplică fiecărui punct:

Condițiile nu sunt ideale. Jobe a folosit ca ilustrație dorința de a începe un exercițiu fizic afară. Într-o zi s-ar putea să fie prea frig. A doua zi s-ar putea să fie prea cald. Rareori, condițiile sunt perfecte pentru a face primul pas, deci cel mai bun plan este pur și simplu să îl faci cât mai repede posibil, apoi să continui să mergi înainte, în fiecare zi. Scriptura ne îndeamnă: „Domnul îndreaptă paşii omului, dar ce înţelege omul din calea sa?” (Proverbe 20:24).

Timpul nu pare perfect. Mulți dintre noi ne dorim să facem o diferență în lumea din jurul nostru, fie că aceasta înseamnă a ne implica în activitățile comunității din care facem parte, sau a investi timp și energie în a ajuta pe altcineva să crească spiritual și personal. Nu există nicio scuză pentru a amâna. Nu există timp mai potrivit ca acum. „Nu zice aproapelui tău: „Du-te şi vino iarăşi; îţi voi da mâine!” când ai de unde să dai.” (Proverbe 3:28). „Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele.” (Efeseni 5:16).

Dacă pășim prin credință s-ar putea să ne confruntăm cele mai mari temeri ale noastre. În unele cazuri, teama este cea care ne împiedică să facem acel prim pas. S-ar putea să fie frica de eșec, frica de necunoscut, sau frica de reacția celorlalți. Aici intră credința: atunci când simțim teama, încrederea în Domnul ne împuternicește să facem acel prim pas. „nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10).


Sursa: Robert J. Tamasy: Acel prim pas înspăimântător și grozav” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 15:5-6

Dumnezeul răbdării şi al mângâierii să vă facă să aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii, după pilda lui Hristos Isus, pentru ca toţi împreună, cu o inimă şi cu o gură, să slăviţi pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos.

Anunturi evenimente

Resurse video