Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriScrisoarea pastorului chinez Wang Yi, aflat în închisoare

Scrisoarea pastorului chinez Wang Yi, aflat în închisoare

Pe 9 decembrie, autoritățile chineze l-au arestat pe pastorul Wang Yi împreună cu peste 100 de alți membri ai Bisericii Early Rain Covenant din Chengdu.

Conform CBN News, poliția a percheziționat casa pastorului Wang. Raidul ar fi fost declanșat de un manifest lung de 7.300 de cuvinte, intitulat „Meditații asupra războiului religios”, postat de pastorul Wang pe rețelele de socializare.

În acest manifest, pastorul condamnă Partidul Comunist din China și îi îndeamnă pe creștini la acte de neascultare civilă. Pastorul Yi a criticat guvernul pentru că forțează cetățenii să „se închine lui Cezar” prin faptul că trebuie să îl trateze pe președintele Xi Jinping ca pe un zeu.

El a scris că această ideologie „este incompatibilă din punct devedere moral cu credința creștină și cu toți cei care susțin libertatea de gândire și de conștiință”.

Zhang Guoqing a declarat pentru South China Morning Post: „Poliția a spus că biserica noastră este o organizație ilegală și că nu mai putem să participăm la alte întâlniri de acum înainte.”

Nu există încă nici o veste de la pastor sau de la ceilalți membri de când au fost arestați.

Prevăzând posibilitatea unui arest, pastorul Yi a scris o scrisoare intitulată „Declarație de nesupunere din cauza credinței mele” în septembrie, rugând ca cei din biserica lui să o publice, în cazul în care va fi reținut mai mult de 48 de ore.

Declarație de nesupunere din cauza credinței mele – pastor Wang Yi

Pe baza învățăturilor din Biblie și a misiunii Evangheliei, eu respect autoritățile pe care Dumnezeu le-a stabilit în China. Căci Dumnezeu îi pune pe împărați și îi ridică pe regi. De aceea mă supun aranjamentelor istorice și instituționale ale lui Dumnezeu în China.

În calitate de pastor al unei biserici creștine, am propria mea înțelegere și propriile opinii despre ceea ce înseamnă ordinea dreaptă și buna guvernare, opinii care se bazează pe Biblie. În același timp, sunt plin de furie și dezgust față de persecuția bisericii de către acest regim comunist, de răutatea de care dau dovadă, privând oamenii de libertatea religioasă și de conștiință. Dar schimbarea instituțiilor sociale și politice nu este misiunea la care am fost chemat și nu este nici scopul pentru care a dat Dumnezeu oamenilor Săi Evanghelia.

Toate aceste realități hidoase, politica nedreaptă și legile abuzive demonstrează că crucea lui Isus Hristos este singurul mijloc prin care fiecare om, fiecare chinez trebuie să fie mântuit. Acestea dovedesc, de asemenea, faptul că o adevărată speranță și o societate perfectă nu pot fi găsite niciodată prin transformarea instituților și culturilor de pe pământ, ci numai prin iertarea păcatelor noastre de Hristos prin har și în speranța vieții veșnice.

Ca pastor, cred ferm în Evanghelie, dau învățături și mustru orice lucru rău, din cauza poruncilor lui Hristos și din cauza dragostei inepuizabile a Regelui glorios. Viața fiecărui om este extrem de scurtă și Dumnezeu poruncește vehement bisericii să îndrepte și să cheme la pocăință pe oricine este dispus. Hristos este dornic și dispus să îi ierte pe toți cei care se întorc de la păcatele lor. Acesta este și scopul tuturor bisericilor din China – vrem să spunem lumii despre acest Hristos al nostru, vrem să depunem mărturie în acest imperiu despre Împărăția Cerurilor, și să mărturisim celor care trăiesc pe acest pământ trecător despre viața cerească, eternă. Aceasta este și chemarea pe care am primit-o ca și păstor.

Accept și respect faptul că Dumnezeu a îngăduit ca acest regim comunist să domnească temporar. După cum a spus și John Calvin, conducătorii răi sunt judecata lui Dumnezeu asupra unui popor rău, cu scopul de a-i îndemna pe cei care sunt ai lui Dumnezeu să se pocăiască și să se întoarcă din nou spre El. Din acest motiv, sunt și dispus să mă supun cu bucurie felului în care se aplică legile, ca și cum m-aș supune disciplinei și instruirii Domnului.

În același timp, cred că această persecuție a regimului comunist împotriva bisericii este o acțiune ilegală și foarte rea. În calitate de pastor al unei biserici creștine, trebuie să denunț această ticăloșie în mod deschis și sever. Chemarea pe care am primit-o îmi cere să folosesc metode non-violente prin care să nu respect aceste legi umane, care nu se supun Bibliei și lui Dumnezeu. Hristos, mântuitorul meu, îmi cere, de asemenea, să suport cu bucurie toate costurile pentru faptul că nu mă conformez legilor rele.

Dar aceasta nu înseamnă că neascultarea mea personală și neascultarea bisericii sunt, în vreun fel, o „luptă pentru drepturi” sau un activism politic sub formă de neascultare civilă, pentru că nu am intenția de a schimba nici o instituție sau lege din China. În calitate de pastor, singurul lucru de care sunt interesat este distrugerea naturii păcătoase a omului prin această „neascultare credincioasă” și prin mărturia pe care o poartă acțiunile noastre pentru crucea lui Hristos.

Neascultarea mea față de lume face parte din mandatul Evangheliei. Mandatul acesta mare la care ne cheamă Hristos cere de la noi o mare neascultare. Scopul nesupunerii noastre nu este acela de aschimba lumea, ci de a depune mărturie despre o altă lume.

Pentru că misiunea bisericii este doar aceea de a fi biserica, și nu trebuie să devină o parte a vreunei intituții seculare. Într-un fel, biserica trebuie să se separe de lume și să nu se instituționalizeze. În același timp, toate actele bisericii sunt încercări de a dovedi lumii existența reală a unei alte lumi. Biblia ne învață că, în toate chestiunile legate de Evanghelie și de conștiința umană, trebuie să ascultăm de Dumnezeu și nu de oameni. Din acest motiv, neascultarea de autorități din cauza credinței și suferința trupească la care suntem supuși sunt ambele moduri în care mărturisim o altă lume eternă și un alt rege, un Rege glorios.

De aceea, nu mă interesează să schimb vreo instituție politică sau juridică din China. Nu mă interesează nici măcar când se vor schimba politicile regimului comunist care persecută biserica. Indiferent de regimul în care trăiesc acum sau în viitor, atât timp cât guvernul secular continuă să persecute biserica, încălcând conștiința umană care aparține numai lui Dumnezeu, voi continua în neascultarea mea din cauza credinței mele. Întregul mandat pe care mi l-a dat Dumnezeu, este să arăt prin acțiunile mele câtor mai mulți chinezi, că speranța omenirii și a societății este doar în răscumpărarea lui Hristos, în suveranitatea supranaturală și plină de har a lui Dumnezeu.

Dacă Dumnezeu decide să folosească persecuția acestui regim comunist împotriva bisericii pentru a ajuta cât mai mulți chinezi disperați cu gândul la viitorul lor, dacă Dumnezeu vrea să-i conducă printr-o sălbăticie a deziluziei spirituale și prin aceasta să-i facă să-L cunoască pe Isus, dacă prin această persecuție, El continuă să disciplneze și crescă Biserica Lui, atunci sunt dispus cu bucurie să mă supun planurilor lui Dumnezeu, pentru că planurile Lui sunt întotdeauna binevoitoare și bune.

Tocmai pentru că nici unul dintre cuvintele și acțiunile mele nu este inenționat pentru transformarea socială și politică, nu mă tem de nicio putere socială sau politică. Pentru că Biblia ne învață că Dumnezeu stabilește autorități guvernamentale pentru a pedepsi răufăcătorii, nu pentru a-i teroriza pe cei care fac binele. Atât timp cât credincioșii nu fac niciun rău, nici nu trebuie să se teamă de puterile întunecate. Chiar dacă sunt deseori slab, cred cu tărie că aceasta este promisiunea Evangheliei. Acestui lucru mi-am dedicat toată energia mea. Aceasta este vestea bună pe care doresc să o răspândesc în întreaga societate chineză.

De asemenea, înțeleg că exact acest lucru este motivul pentru care regimul comunist se teme – se teme de o biserică, căreia nu îi mai este frică de acest regim.

Indiferent dacă sunt întemnițat pentru o perioadă lungă sau scurtă de timp, dacă pot ajuta în vreun fel la reducerea fricii autorităților față de credința mea și de Mântuitorul meu, sunt foarte bucuros să o fac. Dar știu că numai denunțând răutatea acestei persecuții împotriva bisericii și folosind mijloace pașnice pentru a nu mă supune celor care fac acest rău, pot cu adevărat să ajut sufletele autorităților și sufletele organelor de drept. Sper ca Dumnezeu să mă folosească, prin pierderea libertății personale, pentru a le arăta celor care m-au privat de această libertate, că există o autoritate mai mare decât autoritatea lor și că există o libertate pe care ei nu o pot împiedica, o libertate care umple întreaga biserica lui Isus Hristos cel răstignit și înviat.

Indiferent de ce fel de delict sunt acuzat de către guvern, indiferent ce murdării născocesc la adresa mea, atât timp cât această acuzație este legată de credința mea, descrierile, comentariile și învățăturile mele, toate sunt doar o minciună și o ispită a demonilor. Categoric neg aceste acuzații. Îmi voi sluji pedeapsa, dar nu voi sluji legea. Voi fi executat, dar tot nu voi pleda vinovat.

În plus, trebuie să subliniez că persecuția împotriva bisericii Domnului și împotriva tuturor chinezilor care cred în Isus Hristos, este cea mai groaznică ticăloșie din societatea chineză. Nu este vorba numai de un păcat împotriva creștinilor, ci și de un păcat împotriva tuturor necreștinilor. Guvernul le stă în cale brutal și nemilos, împiedicându-i să vina la Isus. Nu există un rău mai mare în lumea aceasta.

Dacă Dumnezeu va răsturna acest regim într-o zi, aceasta nu va fi pentru niciun alt motiv, decât acela că Dumnezeu pedepsește și răzbună acest rău. Deoarece, pe pământ nu există decât biserici, care să fie mai vechi de o mie de ani. Nu a existat niciodată o guvernare de o mie de ani. Există numai o credință veșnică. Nu există vreo putere veșnică a vreunui om pe pământ.

Cei care mă închid vor fi închiși într-o bună zi de îngeri. Cei care mă interoghează vor fi chemați într-un final și judecați de Hristos. Când mă gândesc la aceste lucruri, Domnul mă umple cu compasiune și cu o durere naturală față de cei care mă întemnițează. Rugați-vă ca Domnul să mă folosească, să îmi dea răbdare și înțelepciune ca să le pot împărtăși Evanghelia.

Separați-mă de soția și de copiii mei, ruinați-mi reputația, distrugeți-mi viața și familia – autoritățile sunt capabile să îmi facă toate aceste lucruri. Și totuși, nimeni din această lume nu mă poate forța să renunț la credința mea; nimeni nu mă poate obliga să îmi schimb viața; și nimeni din lumea aceasta nu mă poate ridica din morți.

Așa că, ofițeri respectabili, opriți-vă din a face rău. Opriți-vă, nu pentru binele meu, ci mai degrabă pentru beneficiul dumneavoastră și al copiilor dumneavoastră. Vă rog solemn acest lucru; de ce vreți să fiți dispuși să plătiți prețul veșniciei în iad de dragul unui păcătos ca mine?

Isus este Hristosul, fiul Dumnezeului care este veșnic și viu. El a murit pentru păcătoși și a înviat pentru noi. El este regele meu și regele întregului pământ ieri, astăzi și pentru totdeauna. Eu sunt servitorul lui și sunt închis din această cauză. Voi rezista cu blândețe înaintea celor care se împotrivesc lui Dumnezeu și voi încălca cu bucurie toate legile care încalcă legile lui Dumnezeu.

Robul Domnului,

Wang Yi

Yi este un pastor evanghelic renumit în China. Se află pe lista celor 50 cei mai influenți intelectuali din China. În anul 2006 s-a întâlnit cu președintele George W. Bush la Casa Albă pentru a discuta despre libertatea religioasă din China.

Conform Wikipedia, în 2008, Yi s-a întors la Washington pentru a participa la Conferința Globală a Creștinilor, unde a fost premiat cu „Premiul pentru Contribuția în Promovarea Libertății Religioase”.

Sursa: CBN.com


Sursa: Scrisoarea pastorului chinez Wang Yi, aflat în închisoare” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video