Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriSri Lanka – locul 44 în Topul Mondial al Persecuției

Sri Lanka – locul 44 în Topul Mondial al Persecuției

De unde vine persecuţia

Republica Democrată Socialistă Sri Lanka este considerată un stat secular, însă constituţia acesteia spune că „Republica Sri Lanka va da religiei budiste un loc proeminent.”

Cea mai mare parte din persecuţia din ţară este generată de către grupările radicale budiste care, în unele zone, primesc chiar sprijinul unor autorităţi locale. Unele dintre aceste grupări budiste, cum ar fi de exemplu Bodu Bala Sena (Forţă Armată Budistă) şi Sinhala Ravaya sunt conduse de către călugări budişti şi sunt notorii pentru modul în care agită mulţimile care atacă creştinii şi alte minorităţi religioase.

Cum suferă creştinii

Cum se întâmplă de obicei, convertiţii de la religiile majoritare, budistă şi hindusă, suferă greul persecuţiei în Sri Lanka. Ei sunt supuşi la hărţuire, discriminare şi marginalizare din partea familiei şi a comunităţii. Deoarece convertirea lor este considerată o trădare, ei se află în mod constant sub presiune pentru a renunţa la noua credinţă.

Multe biserici se află în vizorul vecinilor, a călugărilor budişti şi ale oficialilor locali care cer închiderea lor, stârnind mulţimile de oameni şi întreţin o atmosferă tensionată în care se petrec multe atacuri violente.

La şcoală, copiii creştinilor sunt forţaţi să studieze religia budistă şi cea hindusă, iar unele rapoarte indică chiar faptul că studenţii au fost forţaţi să participe la ritualuri budiste în timpul orelor de şcoală.

Exemple de creştini

În ianuarie 2017, o mulţime condusă de un călugăr budist au atacat centrul de rugăciune Kithu Sevana, în nord-vestul Sri Lankăi. Liderul centrului a declarat: „La început ne-au ameninţat. Apoi au apărut cu bâte, bare de fier şi cuţite şi au distrus totul.”

În martie 2017, un grup de 50 de persoane, ce cuprindea și mulţi călugări budişti, au forţat intrarea în Centrul creştin Ingiriya, districtul Kalatura, cerând creştinilor să oprească serviciile religioase şi acuzându-i că tulbură pacea în zonă. Când pastorul s-a întors de la biroul local de poliţie, a găsit o mulţime furioasă care îl aştepta, iar geamurile clădirii erau sparte.

Rugaţi-vă pentru Sri Lanka

Rugaţi-vă pentru păstorii din Sri Lanka care sunt batjocoriţi şi care sunt adesea întrerupţi de vecini în timpul închinării. Rugaţi-vă ca ei să nu se clatine în credinţă, iar Domnul îi va întări în mijlocul încercărilor.

Mulţi credincioşi şi biserici nu sunt conştienţi de drepturile lor şi nu dispun de fonduri pentru a se angaja în lupte în justiţie. Rugaţi-vă pentru educarea şi protecţia legală a păstorilor din Sri Lanka.

Mijlociţi şi pentru credincioşii din Sri Lanka, rugaţi-vă pentru creşterea toleranţei şi acceptării minorităţilor religioase.

Sursa: Open Doors USA


Sursa: Sri Lanka – locul 44 în Topul Mondial al Persecuției” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video