Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriSUA și Israelul și-au retras membria din UNESCO

SUA și Israelul și-au retras membria din UNESCO

Administrația Trump se pregătește de luni de zile pentru retragerea din corpul patrimoniului mondial, gest pe care premierul israelian îl lăudă și îl numește „decizie curajoasă și morală”, potrivit TheGuardian

SUA și-au anunțat încă din 2017 retragerea calitatății de membru a organizației menționând „persistența tendințelor anti-israeliene”.
Anunțul făcut de administrația Trump a fost urmat câteva ore mai târziu de vestea că și Israel intenționează să renunțe la agenția culturală și educațională care se luptă financiar.

Într-o declarație, prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat mișcarea SUA spunând: „Aceasta este o decizie curajoasă și morală, deoarece UNESCO a devenit un teatru absurd. În loc să păstreze istoria, o distorsionează. „

Organismul este cel mai bine cunoscut pentru lista sa de patrimoniu mondial al unor situri culturale și naturale remarcabile, dar a atras adesea furia Israelului și a administrației Trump pentru o serie de decizii, inclusiv listarea orașului Hebron, un oraș din partea de sud a palestinienilor, ca un sit al patrimoniului mondial palestinian.

Directorul general al UNESCO, Irina Bokova, și-a exprimat „regretul profund” față de decizia SUA. „Nu este vorba numai despre UNESCO”, a spus ea, descriind retragerea ca fiind „o pierdere atât pentru organizație, cât și pentru SUA”.

Retragerea a intrat în vigoare la 31 decembrie 2018.
În 2011, SUA și-au anulat contribuția bugetară la Unesco pentru a protesta împotriva admiterii Palestinei ca membru cu drepturi depline.
Ambasadorul israelian, Danny Danon, a declarat că retragerea SUA este o dovadă că „rezoluțiile absurde și rușinoase împotriva Israelului au consecințe”.

Danon a spus: „Astăzi este o zi nouă la ONU unde există un preț care trebuie plătit pentru discriminarea împotriva Israelului”.
Politica externă a anunțat că decizia de retragere a fost făcută cu câteva săptămâni în urmă în timpul adunării generale a ONU de la New York și a fost preluată de șefii oficialilor care au susținut că SUA ar trebui să aștepte până când procesul electoral al UNESCO va fi încheiat.


Sursa: SUA și Israelul și-au retras membria din UNESCO” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video