Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriTensiuni în creştere între SUA şi Turcia din cauza refuzului autorităţilor turce...

Tensiuni în creştere între SUA şi Turcia din cauza refuzului autorităţilor turce de a-l elibera pe pastorul Andrew Brunson

Sursă foto: Wikipedia – orașul Izmir

Un tribunal din Turica a dispus eliberarea săptămâna trecută a mai multor străini, care erau ţinuţi în arest în această ţară, însă a respins ultimul apel făcut de  pastorul american Andrew Brunson de a fi eliberat din arest la domiciliu. Tribunalul a eliberat doi soldaţi greci, care erau ţinuţi în arest de la începutul acestui an, precum şi un lucrător al organizaţiei pentru drepturile omului Amnesty Internaţional, care era în arest de peste un an.

Pastorul Brunson se află în centrul unei puternice controverse între autorităţile de la Ankara şi cele de la Washington. La sfârşitul lunii iulie 2018, tribunalul a dispus eliberarea lui Brunson din închisoare şi mutarea lui în arest la domiciliu, menţinând în continuare acuzaţiile împotriva lui, care se referă la implicare în lovitura de stat eşuată împotriva preşedintelui Erdogan din vara lui 2016.

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat Turcia, care este un stat membru Nato, cu sancţiuni dacă nu-l eliberează pe pastorul american. Departamentul american al Trezoreriei a sancţionat doi oficiali turci, iar guvernul american a dublat taxele vamale la importurile de oţel din Turcia.

Preşedintele turc Erdogan a ripostat, anunţând o creştere a taxelor vamale la importul de bunuri din Statele Unite precum maşini, tutun şi alcool.

Tensiunile dintre cele două ţări a determinat o creştere a inflaţiei în Turci, iar investitorii sunt îngrijoraţi pentru că moneda turcă –  lira –  a pierdut considerabil din valoare în ultimele zile.

Andrew Brunson a fost  pastor al bisericii Evanghelice Presbiteriene, numită şi Biserica Învierii, o biserică mică în care el a slujit peste 20 de ani, înainte de afi arestat în 2016.

Preşedintele Trump a avut cuvinte de apreciere pentru preşedintele turc Erdogan, în timpul unei întâlniri NATO la începutul acestei veri, însă relaţia dintre cei doi a devenit brusc tensionată după ce autorităţile judiciare din Turcia au refuzat eliberarea lui Brunson.

Înaintea unei întâlniri al cabinetului său, Trump a declarat: „Ei au în arest un mare pastor creştin. Omul acest este nevinovat.”

Trump s-a mai referit şi la rolul jucat de Statele Unite în negocierile purtate pentru eliberarea unui cetăţean turc care era ţinut prizonier în Israel. „Noi am contribuit la eliberarea unuia de-al lor. Ei îl ţin încă în arest pe pastorul nostru. Nu e drept. Nu e corect,” a mai completat Trump.

Pastorul Brunson poate primi o sentinţă de 35 de ani de închisoare, dacă este condamnat.

Sursa: christianheadlines.com


Sursa: Tensiuni în creştere între SUA şi Turcia din cauza refuzului autorităţilor turce de a-l elibera pe pastorul Andrew Brunson” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 15:5-6

Dumnezeul răbdării şi al mângâierii să vă facă să aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii, după pilda lui Hristos Isus, pentru ca toţi împreună, cu o inimă şi cu o gură, să slăviţi pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos.

Anunturi evenimente

Resurse video