Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriUganda: fost imam convertit la creştinism înfruntă furia musulmanilor

Uganda: fost imam convertit la creştinism înfruntă furia musulmanilor

Sheikh Hassan Podo, un imam în vârstă de 28 de ani din Kerekeren, un sătuc din estul Ugandei, a lipsit de la rugăciunile de la moschee timp de trei săptămâni consecutive şi a fost văzut intrând într-o biserică în jurul prânzului pe 16 martie.

El şi-a ţinut credinţa în Hristos secretă în tot acest timp. Tinerii musulmani care l-au văzut pe Podo intrând în biserică s-au dus la părinţii şi fraţii lui Podo ca să-i informeze despre situaţie.

Când Podo a ajuns acasă în acea seară, toată familia s-a adunat în jurul lui şi au început să-l ia la întrebări despre unde şi-a petrecut ziua.

„Fără să mai aştepte răspunsul meu, fraţii mei au început să mă lovească cu beţe,” le-a spus Podo celor de la Morning Star News. „A fost greu să scap din mâinile lor. Au început să urle la mine, să mă jignească şi să strige că sunt infidel şi inamic al religiei islamice.”

Soţia lui Podo şi cei doi copii au reusit să iasă din casă şi s-au refugiat la un vecin creştin.

Având în mâini beţe şi alte obiecte contondente, rudele lui Podo l-au bătut până l-au lăsat inconştient, rănindu-l tare la cap și la unul din braţe.

„Se auzeau strigăte puternice din casa familiei lui Podo, iar vecinii îngrijoraţi au intervenit, reuşind cu greu să-l scape pe Podo din mâinile rudelor furioase,” a declarat o sursă de la faţa locului. „El sângera puternic când a fost scos de acolo. Mai târziu a fost găsit inconştient într-o baltă de sânge la o distanţă de un kilometru de casă.”

Podo a fost dus la o clinică din Katira, un oraş din apropiere, unde a primit îngrijire, fiind externat după două zile, luat în primire de un pastor şi dus într-un loc sigur, departe de familie. Un pic mai târziu nevasta şi copii i s-au alăturat.

Pastorul a spus că tatăl lui Podo, Mwanamwoiza Juma, a mobilizat un grup de musulmani de la mai multe moschei pentru „a-l vâna pe fiul său, declarând o fatwa împotriva lui şi dezmoștenindu-l pentru că adus blasfemie împotriva familiei. Sheikh Twale şi Galami Abdulmutwalibi au condus rugăciuni pentru a-l blestema pe Podo. Însă noi ştim că sângele lui Hristos îl va proteja.”

Pastorul a început să-l ucenicizeze pe Polo si pe soția lui pentru a-i întări în credinţă.

Podo l-a primit pe Hristos pe 24 februarie după ce a ascultat un mesaj despre moartea şi învierea lui Hristos predicat de un alt pastor. Soţia lui a devenit credincioasă în decurs de o săptămână.

Înainte de a se converti, Podo făcea parte dintr-un grup musulman extremist care ataca creştini.

„Rugăm cu smerenie familia lui Dumnezeu să îl poarte pe Podo şi familia lui în rugăciune pentru a primi vindecare, tratament, protecţie şi să se poate stabili într-o locaţie sigură,” a mai spus pastorul care îi găzduieşte în prezent.

Aceste atacuri sunt ultimele dintr-un șir mai lung de atacuri la adresa creştinilor din estul Ugandei, conform Morning Star News.

Constituţia Ugandei şi alte legi asigură libertate religioasă, inclusiv dreptul de răspândi credinţa şi dreptul unei persoane de a-şi schimba religia cu alta.

Musulmanii alcătuiesc sub 12% din populaţia Ugandei, însă au o densitate mai ridicată în estul ţării.

Sursa: Morning Star News


Sursa: Uganda: fost imam convertit la creştinism înfruntă furia musulmanilor” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video