Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriVasilică Croitor: Mobilizarea cetățenească este acum marele obiectiv

Vasilică Croitor: Mobilizarea cetățenească este acum marele obiectiv

Iată că inițiativa pentru modificarea Constituției a răzbătut prin desișurile încâlcite ale politicii dâmbovițene și a ajuns în faza decisivă: REFERENDUM pe 7 octombrie. Câteva considerații la obiect:

1. Felicitări celor care au inițiat acest demers și care au crezut în el. Sunt de apreciat cu atât mai mult cu cât o altă încercare similară s-a soldat cu un eșec, demobilizându-i pe susținători. Liderii Coaliției pentru Familie (CpF) au făcut față unei campanii extrem de virulente. Spre deosebire de politicienii care în campanie încasează, dar sunt și artizanii unor atacuri, CpF a răbdat cu stoicism și a evitat cu multă înțelepciune contra-atacul.

2. Va urma o lună încinsă, în care veți auzi minciuni și conspirații dintre cele mai josnice. A fi conservator azi este o crimă pentru gândirea neomarxist progresivă. Ani la rândul ei au făcut agenda și discursul public și educațional, și este normal să îi cuprindă turbarea în fața unei astfel de inițiative. Să nu ne lăsăm târâți în jocul lor și să nu le împrumutăm limbajul. M-au întristat comentariile unora care n-au știut să dreagă cu har și sare vorbirea. Pentru ei am doar două opțiuni: Unfriend sau Delete comment.

3. Liderii politici ai momentului au manifestat o uriașă lipsă de respect față de inițiativa cetățenească. (Alo, Președinția, Parlamentul, Guvernul! Știți care este diferența dintre cetățenesc și politic?). Singura reacție corectă a unui om politic ar fi trebuit să fie aceasta: fiind vorba de o inițiativă cetățenească, există un traseu definit prin Constituție și prin legi speciale. Poporul este suveran. Este rândul său să decidă. Încercând fie să o confiște sau să o dărâme, politicienii au arătat că desconsideră vocea poporului.

4. Având majoritatea în Parlament, coaliția PSD-ALDE a avut un ultim cuvânt și ar fi putut să încline balanța în orice direcție. Trebuie să le acordăm credit pentru ceea ce au făcut bine. Unii se tem că referendumul va aduce popularitate PSD, eu mă îndoiesc de aceasta. Mă întrebau niște oameni sărmani dacă să accepte înainte de alegeri găleți, geci și ulei. Le spuneam atunci: luați cadoul și votați împotriva celor care vor să vă mituiască. Referendumul nu este nici măcar un cadou! Erau datori să îndeplinească această etapă constituțională! Ce vom vota la următoarele alegeri vom cântări atunci, folosind o scară mult mai largă de valori: justiție, educație, economie, libertăți etc.

5. Mobilizarea cetățenească este acum marele obiectiv. Ziua de 7 octombrie trebuie să fie ziua în care românii care cred în aceste valori să sacrifice orice alte interese și să își aducă aportul prin vot.

6. Să sperăm că PSD va crea mult mai multe posibilități pentru românii din Diaspora să voteze decât a făcut-o cu ultima ocazie când au organizat alegeri. Depinde în întregime de Guvern modul în care va fi gestionat procesul votării în țară și în străinătate.

7. Deși nu sunt de acord cu cei care spun: era mai bine să ne ocupăm de cutare lucru, altele erau prioritățile României etc., cred că există multe lucruri de îmbunătățit în ceea ce privește familiile, în legislație, în măsurile fiscale, în rolul bisericii și a ONG-urilor. Cum a spus Isus: nici pe acestea să nu le lăsați nefăcute. Dacă după Referendum nu vom fi MAI ACTIVI în a ajuta familiile să se dezvolte armonios prin inițiative concrete, atunci mărturia noastră va fi zdrobită de propaganda celor care nu vor înghiți ușor această înfrângere. De îndată ce Referendumul va fi realizat, trag nădejde că susținătorii Referendumului din Biserică și societate vor găsi căi inteligente de a ajuta familiile din România care se confruntă cu multiple greutăți.

Dumnezeu să binecuvânteze România!


Sursa: Vasilică Croitor: Mobilizarea cetățenească este acum marele obiectiv” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video