Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriVernisajul Expoziției de Sculptură: „Cuvântul s-a făcut trup”, la Cluj-Napoca

Vernisajul Expoziției de Sculptură: „Cuvântul s-a făcut trup”, la Cluj-Napoca

Duminică, 13 octombrie, Piața Unirii din Cluj-Napoca este gazda Vernisajului Expoziției de Sculptură: „Cuvântul s-a făcut trup”, semantă de sculptorul Liviu Mocan. Evenimentul susținut de Primăria Muncipiului Cluj-Napoca, începe la ora 17:00 și vă dă întâlnire cu invitați de marcă.

Evenimentul va deschis de autorul capodoperei, Liviu Mocan. Cu scurte prelegeri și mesaje vin: criticul de artă, Pavel Șușară și arhitectul, Șerban Țigănaș, pictorul Petru Lucaci și istoricul Ioan – Aurel Pop. Cu experiențe de realitate virtuală vine profesorul de multimedia, Luigi Mistodie.

Discursurile intelectuale vor fi împletite cu muzică de calitate interpretată de Ansamblul de Corni al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”. Sub îndrumarea domnului prof. univ. dr. Alexandru Marc v-or interpreta piesele: Carl Maria Von Weber – „Corul Vânătorilor” din opera „Der Freishutz”; Wolfgang Amadeus Mozart – „Ave Verum”; Richard Wagner – fragmente din operele „Tannhauser” și – „Olandezul Zburător”.

Eveniment este sponsorizat de Primaria Municipiului Cluj- Napoca.

Liviu Mocan s-a născut în 1955 în Cara, județul Cluj. A absolvit Academia de Arte Vizuale din Cluj și a fost vreme de doi ani artist rezident al Universitatii Anderson din Mississippi, SUA. De-a lungul timpului a avut mai multe expoziții personale la New York, Chicago, Budapesta, București, Cambridge și alte orașe ale lumii. Sculpturile sale pot fi văzute în locuri publice din Germania, SUA, Norvegia, Noua Zeelanda și desigur Romania. Este cel mai bine cunoscut în România ca fiind autorul „Stâlpilor Împușcați” din Piața Revoluției din Cluj, dar și al „Semințelor” amplasate de-a lungul anului cultural 2007 în centrul Sibiului. Liviu Mocan este deținătorul mai multor premii prestigioase pentru sculptură, numeroase lucrări ale sale fiind achiziționate de colecționari particulari din Marea Britanie, Elveția, Grecia, Austria, Germania, SUA sau Norvegia.

Fiecare lucrare al sculptorului face legătura cu cerul și poartă o profundă semnificație spirituală. Printre cele mai celebre lucrări semnate de Liviu Mocan se numără: „Decalogul”, „Arhetipuri”, „Scara Lumii”, „Monumentul Libertății Religioase la Turda” și multe altele.

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă îndeamnă să vă alăturați acestui eveniment și să admirați profunzimea și frumusețea caracterului lui Dumnezeu ilustrat prin sculptură. Mai multe știri despre Liviu Mocan și lucrările lui vedeți AICI!


Sursa: Vernisajul Expoziției de Sculptură: „Cuvântul s-a făcut trup”, la Cluj-Napoca” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video