Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriVirgil Achihai: Cu poporul la Referendum sau la CNCD

Virgil Achihai: Cu poporul la Referendum sau la CNCD

Mai mult de trei milioane de români au semnat pentru sprijinirea Referendumului de modificare a art. 48 din Constituție, cu privire la familia naturală ce rezultă din unirea dintre un bărbat cu o femeie. Încetul cu încetul, s-a cristalizat și o reacție de împotrivire a unor ONG-uri sau persoane fizice cu privire la acest demers perfect constituțional.

Tot în acest context al diferitelor forme de împotrivire se situează și reclamarea la CNCD a persoanelor care au avut curajul de a vorbi deschis împotriva noilor ideologii străine de valorile de viață creștină ale poporului român, ideologii ce urmăresc introducerea unor noi concepte de viață cu privire la identitate de gen și orientare sexuală. Se urmărește nu doar promovarea lor, cât și punerea de presiune publică pe aceia care îi contestă.

Săptămâna trecută au fost reclamați la CNCD IPS Ciprian și doamna av. Ana Corina Săcrieru care s-au împotrivit organizării la Focșani a unei întâlniri în care un om ce se consideră bărbat, deși este biologic femeie, dorea să prezinte unor tineri posibilitatea ca identitatea de gen să difere de sexul biologic.

Mă număr printre aceia care nu am ezitat să mă adresez CNCD-ului atunci când am considerat că drepturile evanghelicilor sunt încălcate de autorități. Am făcut mai multe demersuri și de fiecare dată mi s-a răspuns prompt. Nu comentez dacă mi s-a dat dreptate sau nu. Răspunsul CNCD-ului a fost politically-correct, zic eu, în contextul democrației originale românești.

Am reacționat prin intermediul Alianței Evanghelice din România, atunci când domnul Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române a fost reclamat la CNCD. Împreună cu Viorel Iuga, Președintele AER, am emis un comunicat ca o reacție normală a unor creștini atunci când drepturile altor creștini se încearcă a fi contestate cu gândul, zic eu, ca pe viitor acești incomozi să fie mai atenți, dacă nu chiar „reduși la tăcere” atunci când dreptatea lui Dumnezeu este călcată în picioare.
Dacă în Imperiul Roman ar fi existat un corespondent iudaic al CNCD-ului, apostolul Pavel ar fi stat mai mult pe acolo, decât în misiune, urmare a reclamațiilor celor din neamul lui. Dar el a trăit experiențe cu mult mai cumplite. „În osteneli, şi mai mult; în temniţe, şi mai mult; în lovituri, fără număr; de multe ori în primejdii de moarte! De cinci ori am căpătat de la iudei patruzeci de lovituri fără una; de trei ori am fost bătut cu nuiele; o dată am fost împroşcat cu pietre”. 2 Corinteni 11: 23-27.

Toți aceia care sunt sau vor fi „invitați” la CNCD, ca urmare a luării publice de poziție împotriva încercării de promovare a ideologiei LGBT, sau transgender, sunt, în fond, purtătorii noștri de cuvânt. Suntem chemați să-i prețuim, să-i încurajăm, să ne rugăm pentru ei.
Creștinismul pe care suntem îndemnați să îl trăim presupune convingere (credință), dedicare (dragoste), încredere (nădejde). Suntem chemați astăzi să înțelegem că un lucru frumos pentru Domnul Isus este și acela pe care îl faci la timpul în care poate produce efectele dorite. De aceea, astăzi este timpul să ne pregătim pentru Referendum!
Între creștinismul de tip triumfalist versus apatie, militant versus pasiv avem obligația să trăim un creștinism ce produce efecte de tip „sare și lumină”.

Am obligația morală să merg să votez la Referendum, în așa fel încât în Constituția României, la articolul 48, să fie clar definită familia, ca unirea dintre un bărbat și o femeie. În același timp, am obligația să merg și la CNCD dacă voi fi reclamat.
Dar să merg și într-o parte și în alta cu bucurie, ca martor viu al lui Dumnezeu, Tatăl Domnului Isus Hristos și ce voi spune acolo chiar Duhul Sfânt mă va călăuzi: „Când vă vor duce înaintea sinagogilor, înaintea dregătorilor şi înaintea stăpânirilor, să nu vă îngrijoraţi cum veţi răspunde pentru apărarea voastră, nici ce veţi vorbi; căci Duhul Sfânt vă va învăţa chiar în ceasul acela ce va trebui să vorbiţi.” Luca 12: 11-12.

Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie din România

Președinte, Virgil Achihai


Sursa: Virgil Achihai: Cu poporul la Referendum sau la CNCD” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video