Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriVlad Crîznic: Despre #pride, fără patimă

Vlad Crîznic: Despre #pride, fără patimă

Suntem invadați de #pride zilele astea, că vrem sau nu. Însă nu stăm nici noi cu mâinile în sân, ba chiar suntem pe metereze promovând, repostând, viralizând și comentând masiv la tot ceea ce este menit să ne atragă atenția. Am mușcat din plin momeala, și o mestecăm cu nesaț. Că e vorba de odioasa piesă de teatru de la Cluj, că sunt poze de la Timișoara cu ceea ce ar trebui să rămână exclusiv în dormitor sau în privat, că sunt articole așa-zis critice la mișcarea mai sus menționată, nu facem decât să o promovăm în mod activ.

Taberele sunt deja făcute și mai ales radicalizate. Nimic din ce am spune noi – evanghelicii – pe FB nu va întoarce pe cineva din cealaltă tabără spre noi. La fel, nici ei nu ne vor convinge, ba din contră ne vor înverșuna.

Dar,

1. Nu uitați că lumea, așa cum e ea, nu va fi niciodată mai bună decât e acum. Este într-o continuă degradare culturală și morală, așa că postări pătimașe pe FB nu schimbă situația, și mai ales nici inimile celor ce au nevoie de această schimbare. Eu cred, că din contră, o înrăutățesc…

2. Creștinii sunt și vor fi urâți de lume. O vedem din ce în ce mai bine. Generația noastră nu știe ce e aia prigoană, marginalizare și martiraj. Dar cam asta e norma, nu ce trăim noi azi. Întrebarea e cum ne pregătim pentru ce urmează…

3. Apoi, întrebarea nu e ce comentez cu privire la ce văd pe FB, ci cum discut cu cel de lângă mine care se prea poate să încureajeze exact ceea ce pe mine mă scandalizează cu privire la #pride?

4. Când dați share la câte o postare, imaginați-vă că stați față în față cu un activist LGBTQ+. I-ați mai zice tot la fel, cu același elan tot ce scrie în postarea distribuită? Și apoi, mai rămâne loc de bună ziua? Dar de Evanghelie și evanghelizare mai rămâne loc?

Și cu rugăciunea cum stăm? Ne și rugăm pentru ei, sau în cazul lor rugăciunea nu funcționează? Cu dialogul? Sau noi știm cu monologul și dacă ne ascultă sau nu, treaba lor…

Nu, nu zic să fim timorați și călcați în picioare, dar nu găsesc unde mi se spune să răspund cu aceeași monedă.

5. Suntem noi pregătiți să susținem o discuție constructivă cu un membru al LGBTQ+ care să îl pună pe gânduri, să îi arate creștinismul adevărat care vorbește nu doar despre plata păcatului, ci despre iertare, har, schimbarea inimii?

„Pentru că (astfel), credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. – Romani 10:17

Vlad Crîznic

Președintele RZIM România


Sursa: Vlad Crîznic: Despre #pride, fără patimă” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video