Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriZIUA a 1-a: Rugăciune pentru grupul etnic Fulani din Sahel

ZIUA a 1-a: Rugăciune pentru grupul etnic Fulani din Sahel

Farfuriile rămase după masa copioasă din ziua precedentă erau îngrămădite chiar lângă ușa colibei lui Issata. Soarele răsărise  și nisipul strălucea în lumina lui. Oaspeții, care sosiseră acum trei luni, încă dormeau la umbra cortului din mijlocul taberei, după o seară plăcută în care au băut un ceai răcoritor de hibiscus și au mâncat un delicios cușcuș cu pește și tocăniță de legume. Issata s-a trezit și după ce s-a spălat pe față, mâini și picioare, s-a pus pe genunchi în rugăciune.

Issata este o femeie Fulani. Grupul etnic Fulani este cel mai mare grup de nomazi din lume și cel mai mare grup neatins de Evanghelie din Africa. Cu o populație ce numără 35 de milioane de oameni, ei cutreieră Africa de la Est la Vest, mergând de-a lungul Sahelului. Întocmai ca majoritatea femeilor Fulani, ea trăiește 9-10 luni pe an departe de soțul ei. Bărbații fulani sunt păstori, sau lucrează în comerț în timp ce femeile îi așteaptă să se întoarcă acasă în sătucurile lor de baștină.

Viaţa lui Issata se învârte în jurul Koddirgal-lui, cea mai înaltă valoare în codul de conduită Fulani: ospitalitatea! Ea nu întreabă niciodată un oaspete cât va sta și nici nu-i cere să contribuie la treburile casnice sau la cheltuielile cu hrana. Ea îi slujește cu generozitate până când aceștia vor pleca de bunăvoie, fie că vor sta câteva ore sau ani de zile. Acesta este stilul de viață a grupului etnic Fulani, iar Issata este un exemplu extraordinar a ospitalității  fără limite.

Motive de rugăciune:

Rugați-vă pentru femeile Fulani, care sunt singure în satele lor,  să simtă protecția, prezența și pacea lui Dumnezeu, așa cum a simțit văduva din Sarepta, când l-a pus pe Dumnezeu pe primul loc, slujind-ul pe proorocul Ilie (1 Împăraţi 17:7-15).
Rugați-vă ca Vestea Bună să ajungă la cei 35 de milioane de Fulani care călătoresc prin Africa.
Rugați-vă ca, așa cum familiile Fulani întind o mână generoasă către străinii care le calcă pragul casei, tot așa acestea să îl experimenteze pe Cel care a zis, „Iată, eu stau la ușă și bat, dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine.” (Apocalipsa 3:20)


Sursa: ZIUA a 1-a: Rugăciune pentru grupul etnic Fulani din Sahel” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 12:15

Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng.

Anunturi evenimente

Resurse video