Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriZiua a 2-a: Ospitalitatea – o tradiție în schimbare în Egipt

Ziua a 2-a: Ospitalitatea – o tradiție în schimbare în Egipt

Generozitatea este fundamentul ospitalității egiptene. Se spune că trebuie să pui în fața oaspeților de două ori mai mult decât crezi că vor mânca, astfel încât să rămână așa multă mâncare încât generozitatea ta să nu poată fi pusă la îndoială. O gazdă primitoare îi va încuraja pe musafiri să mănânce mai mult și se va simți onorată atunci când ei fac acest lucru.

Această generozitate în exces poate transforma ospitalitatea într-o povară. E o mare rușine să inviți pe cineva acasă la tine și să nu-i poți oferi mâncare din abundență, așa că mulți egipteni aleg să nu mai invite oaspeți. În timpul Ramadanului cerințele sunt și mai ridicate, așteptările rudelor sunt mari, și oamenii cred că Dumnezeu va recompensa generozitatea mai mult în această perioadă decât o face în restul anului.

Având în vedere dificultățile economice care afectează toate clasele sociale, chestiuni precum educația, șomajul și salariile stârnesc multe îngrijorări în rândul familiilor egiptene. Aceste dificultăți au un impact semnificativ asupra percepției legate de comunitate și ospitalitate. Generațiile mai tinere, care reprezintă 61% din populația totală a Egiptului, încep să creadă că cerințele tradiționale legate de ospitalitate reprezintă o povară prea grea. Mulți se îndepărtează de ceea ce consideră a fi așteptări nerealiste. Influențați și de specificul altor culturi și stiluri de viată, aceștia consideră că este acceptabil să inviți pe cineva acasă la o cafea, fără obligația de a oferi și o masă copioasă.

Motive de rugăciune:

1 Ioan 3:1 spune că Dumnezeu a revărsat peste noi dragoste din abundență,. Rugați-vă ca și egiptenii să simtă această dragoste nestăvilită pe care Dumnezeu o împarte cu dărnicie.

Relațiile dintre urmașii lui Hristos și musulmanii din Egipt sunt adesea tensionate. Rugați-vă ca această cultură a ospitalității, specifică ambelor comunități, să rupă barierele și să ducă la relații de prietenie autentice și la mărturisirea credinței.

Rugați-vă pentru ca tinerii din Egipt să influențeze pozitiv societatea, în special în aspecte esențiale cum ar fi libertatea religioasă.


Sursa: Ziua a 2-a: Ospitalitatea – o tradiție în schimbare în Egipt” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 15:5-6

Dumnezeul răbdării şi al mângâierii să vă facă să aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii, după pilda lui Hristos Isus, pentru ca toţi împreună, cu o inimă şi cu o gură, să slăviţi pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos.

Anunturi evenimente

Resurse video