Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriZIUA a 3-a: O ceaşcă de ceai în Mali

ZIUA a 3-a: O ceaşcă de ceai în Mali

Mali este o țară fără ieșire la mare situată în vestul Africii, cu o populație de 18 milioane de locuitori, 90% dintre aceștia fiind musulmani. Mali era un ținut pașnic, însă începând cu 2012 în partea de nord a țării s-a iscat un conflict alimentat de grupări militante islamice. Violența și instabilitatea politică au dus la creșterea sărăciei și la divizarea pe criterii etnice.

Însă, toate triburile din Mali, împărtășesc o zicală cunoscută: „Străinul valorează mai mult decât tine!”. Dacă intri ca străin într-un sat, vei găsi o familie care să te adăpostească și care să-ți ofere mâncare și apă. Chiar și cei nevoiași își vor împărți mâncarea cu un călător. Unui străin i se va oferi până și un nume de familie local. Va primi astfel un loc în comunitate și va și tratat ca aparținând grupului etnic sau castei din care face parte familia al cărui nume l-a primit.

Însă lucrul care îi leagă cel mai mult pe locuitorii acestei țări este să stea să savureze împreună un pahar de ceai de câteva ori pe zi. În fiecare după-amiază poți observa bărbați adunați în jurul unui ceainic la colțuri de stradă, în fața unei case sau la intrarea într-o prăvălie. Obținerea unui ceai gustos este un proces lent, iar până când acesta se prepară se pot discuta multe lucruri despre familie, politică, religie sau fotbal.

Motive de rugăciune:

Națiuni întregi sunt distruse de corupție, violență, prejudecăți și extremism; însă ele se clădesc prin cinste, pace, unitate și compasiune. Rugați-vă ca Dumnezeu să reverse binecuvântările din Psalmul 67:1-7 peste Mali;
Rugați-vă ca poporul din Mali să intre în familia lui Hristos, așa cum este descris în Efeseni 2:18-20;
Rugați-vă ca lucrătorii din Mali să împărtășească Evanghelia și cât mai multi credincioși din bisericile locale din Mali să fie o lumină pentru națiunea lor.


Sursa: ZIUA a 3-a: O ceaşcă de ceai în Mali” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Romani 15:5-6

Dumnezeul răbdării şi al mângâierii să vă facă să aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii, după pilda lui Hristos Isus, pentru ca toţi împreună, cu o inimă şi cu o gură, să slăviţi pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos.

Anunturi evenimente

Resurse video