Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriZIUA a 4-a: Savurând o cafea în Bosnia şi Herţegovina | #Pray30Days

ZIUA a 4-a: Savurând o cafea în Bosnia şi Herţegovina | #Pray30Days

Cafeaua în Bosnia și Herțegovina (B-H) nu este doar acea băutură energizantă cu care-ți începi ziua. Nu, kafa în B-H este o ocazie specială în sine, nu doar un capriciu.

Zi sau noapte, străzile din B-H sunt animate de numeroasele cafenele pline de oameni care stau la taifas lângă ceșcuțe de cafea tradițională bosniacă, tare și densă. Nu se întâmplă mai nimic în B-H fără cafea. Fie întâlnire de afaceri, drumeție în Munții Olimpici, ziua în care te muți, rafting cu barca, o aniversare sau doar o după-amiază de vară împreună cu prietenii și vecinii… cafeaua unește oamenii în această țară divizată.

Un război civil devastator în anii `90 a dus la dezbinare și ură între cele trei etnii majoritare din B-H: bosniacii (majoritar musulmani), croații (majoritar catolici) și sârbii (majoritar ortodocși). Această segregare a trezit pasiuni naționaliste puternice, făcând tot mai greu pentru bosniaci să audă deslușit și să răspundă la mesajul Evangheliei. Există totuși câțiva care au început să-l urmeze pe Isus, iar acești credincioși încep și ei să facă ucenici la rândul lor. În case și în cafenele, lângă o ceașcă de cafea, bosniacii citesc Biblia și descoperă speranța și libertatea oferită prin Isus!

Motive de rugăciune

Este nevoie de o reconciliere autentică pentru a aduce împreună din nou popoarele din Bosnia și Herțegovina. Rugați-vă ca Trupul lui Hristos să fie în fruntea inițiativei pentru ca împăcarea să devină o realitate. (vezi 1 Cor. 12:12-14)
Rugați-vă atât pentru credincioși cât și pentru lucrători ca întâlnirile la o cafea să devină oportunități de a face noi ucenici și ca bosniacii să fie curioși să audă despre Isus.
Să ne rugăm ca iubirea și iertarea lui Dumnezeu să învingă amărăciunea, suspiciunea, ne-iertarea și prejudecata care încă zăbovesc în Bosnia la peste 20 de ani după război.


Sursa: ZIUA a 4-a: Savurând o cafea în Bosnia şi Herţegovina | #Pray30Days” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Isaia 40:31

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.”

Anunturi evenimente

Resurse video