Radio Armonia - O referinta in incertitudine! Radio crestin online 24/7

Asculta zilnic Radio Armonia si vesteste Evanghelia.
Creeaza intre oameni un spatiu al armoniei cu Dumnezeu.

AcasăStiriZIUA a 4-a: Savurând o cafea în Bosnia şi Herţegovina | #Pray30Days

ZIUA a 4-a: Savurând o cafea în Bosnia şi Herţegovina | #Pray30Days

Cafeaua în Bosnia și Herțegovina (B-H) nu este doar acea băutură energizantă cu care-ți începi ziua. Nu, kafa în B-H este o ocazie specială în sine, nu doar un capriciu.

Zi sau noapte, străzile din B-H sunt animate de numeroasele cafenele pline de oameni care stau la taifas lângă ceșcuțe de cafea tradițională bosniacă, tare și densă. Nu se întâmplă mai nimic în B-H fără cafea. Fie întâlnire de afaceri, drumeție în Munții Olimpici, ziua în care te muți, rafting cu barca, o aniversare sau doar o după-amiază de vară împreună cu prietenii și vecinii… cafeaua unește oamenii în această țară divizată.

Un război civil devastator în anii `90 a dus la dezbinare și ură între cele trei etnii majoritare din B-H: bosniacii (majoritar musulmani), croații (majoritar catolici) și sârbii (majoritar ortodocși). Această segregare a trezit pasiuni naționaliste puternice, făcând tot mai greu pentru bosniaci să audă deslușit și să răspundă la mesajul Evangheliei. Există totuși câțiva care au început să-l urmeze pe Isus, iar acești credincioși încep și ei să facă ucenici la rândul lor. În case și în cafenele, lângă o ceașcă de cafea, bosniacii citesc Biblia și descoperă speranța și libertatea oferită prin Isus!

Motive de rugăciune

Este nevoie de o reconciliere autentică pentru a aduce împreună din nou popoarele din Bosnia și Herțegovina. Rugați-vă ca Trupul lui Hristos să fie în fruntea inițiativei pentru ca împăcarea să devină o realitate. (vezi 1 Cor. 12:12-14)
Rugați-vă atât pentru credincioși cât și pentru lucrători ca întâlnirile la o cafea să devină oportunități de a face noi ucenici și ca bosniacii să fie curioși să audă despre Isus.
Să ne rugăm ca iubirea și iertarea lui Dumnezeu să învingă amărăciunea, suspiciunea, ne-iertarea și prejudecata care încă zăbovesc în Bosnia la peste 20 de ani după război.


Sursa: ZIUA a 4-a: Savurând o cafea în Bosnia şi Herţegovina | #Pray30Days” – Stiri crestine

Alte stiri si noutati

Versetul zilei

Psalmi 73:25-26

Pe cine altul am eu în cer afară de Tine? Şi pe pământ nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine. Carnea şi inima pot să mi se prăpădească, fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele şi partea mea de moştenire.

Anunturi evenimente

Resurse video